top of page

Vernissatge

de Václav Havel

Companyia La Trama

De l'11 al 21 d'octubre

Autor: Václav Havel

Traducció: Monika Zgustová

Direcció: Marilia Samper

Intèrprets: Isidre Montserrat, Xavier Pàmies i Carla Ricart.

Escenografia i il.luminació: Roger Orra

Vestuari: Susana del Sol

Espai sonor: Joan Pàmies

Producció: La Trama Produccions

Fotografia: Justin P Brown

Un home és convidat per una parella d’amics a la celebració de la seva recent decorada casa. Però ben aviat, el que semblava que podia ser una vetllada agradable, acaba convertint-se en un autèntic malson.


Sota l’aparença d’una parella feliç, moderna i exitosa, que creu que la seva manera de viure és la correcta, s’embranquen en un allau de crítiques per a condemnar les decisions vitals del seu amic, revelant a poc a poc els dos éssers fràgils i buits que són i que han construït tot un món d’aparences amb l’única finalitat que rebre l’aprovació de l’altre.

“Vernissatge és una obra tan vigent que sembla que hagi estat escrita avui. L’autor, amb una intel·ligent i habilíssima mordacitat, ens parla de la hipocresia de la tendència de l’auto-realització que tant es persegueix en els nostres dies i que no deixa de ser sinó una pantalla que amaga, al seu darrera, postures del més pur conservadorisme.

 

Amb una estructura repetitiva i exasperant, l’autor va desemmascarant als personatges, els dota de crueltat i els deforma, fins a fer-los trencar-se al final. Sempre amb humor i una enorme càrrega de cinisme, es qüestiona els límits de l’amistat i com aquells que gosen a donar lliçons de vida són els que precisament no han après res”. 

 

(Marilia Samper)

CARTELL vernissatge.jpg
bottom of page