top of page

Plomes i reclams

Del 30 de desembre al 17 de gener

 

De dimecres a dissabte a les 20:00h, diumenges a les 19:00h

Dramatúrgia Marc Rosich
Direcció Roberto G Alonso
Amb Elena Martinell i Glòria Garcés

 

A Plomes i reclams descobrim l’arxiu musical de cants d’ocells que una meticulosa ornitòloga ha anat recopilant al llarg de la seva vida. Darrere la seva figura, s’amaga Papagena, la dona de l’ocellaire de la Flauta Màgica mozartiana, que, farta de ser relegada a un mer paper decoratiu, va decidir un dia trencar cadenes i abandonar la gàbia a què la societat patriarcal la volia condemnar. Ara la coratjosa ocellaire, gaudint d’una nova vida guanyada a pols, comparteix amb el públic el relat del seu alliberament. I en paral·lel, ens fa partícips del seu inventari particular de peces dedicades a aus que somien volar, un catàleg fet de cants de rossinyols, merles o caderneres, en un repertori que va de les imitacions del barroc fins a refilets més contemporanis.

 

Cadascuna de les històries d’aquests ocells ens parla dels racons més ocults de l’ornitòloga, del que ha hagut de patir després de segles de captivitat i dels aires de llibertat per on ara vola.

Unes paraules del dramaturg i del director

Marc Rosich, dramaturg: “en qüestions de paritat, el personatge de la Papagena de La Flauta Màgica de Mozart és un cas flagrant. Mentre la seva parella, l’ocellaire Papageno, domina l’escena fins a convertir-se en la veritable ànima de l’òpera. Papagena, al seu costat, és un mer premi decoratiu que el personatge masculí rep com a recompensa al final del darrer acte.”

Roberto G. Alonso, director: “aquesta imatge d'algú que està resignat a viure en una imposada gàbia, és el que ens va portar al mite de Dafne i a la imatge dels pianistes arrelats al seu piano. Ens vam preguntar si Papagena, estaria molt conforme amb el destí que Mozart va imaginar per a ella... com també ens vam preguntar si Dafne tenia alguna cosa a dir sobre el destí que els Déus li van reservar.”

Descarrega aquí el programa de mà de Plomes i Reclams.

_JRR7122(1)-BD.jpg

Dramatúrgia: Marc Rosich

Direcció: Roberto G. Alonso

Intèrprets: Elena Martinell i Glòria Garcés

Espai escènic: Roberto G. Alonso i Victor Peralta

Arranjaments musicals: Glòria Garcés

Llums i so: Lluís Robirola

Vestuari: Roberto G. Alonso i Víctor Peralta

Sastreria: Elena Fusellas

Management: Àlex Pujol

Producció: Cia. Elena Martinell

bottom of page