top of page

Perdidas en los apalaches

De José Sanchis Sinisterra

10 d'octubre de 2023

 

20:30h

Els desconcertants i atractius conceptes de la teoria quàntica no podien passar desapercebuts a la ment inquieta del dramaturg-científic-humanista que és Sanchis Sinisterra. En aquesta obra, estrenada el 1990 a la Sala Beckett, l’autor “s’aprofita” d’alguns descobriments d’aquest camp del coneixement per intentar que la realitat sigui versemblant per una vegada, ni que sigui a cops d’absurda comicitat.

Allò que en un principi és una simple xerrada sobre les paradoxes de l’espai-temps en un embogit Club de Divulgació Cultural d’un poble anodí, es converteix en una irònica il·lustració teatral d’alguns conceptes de la teoria quàntica. Els plecs espaciotemporals que es produeixen generen situacions absurdes i còmiques. La doctora Greñuela, oriünda d’aquest poble, serà l’encarregada de fer la conferència. Investigadora en una universitat dels EUA, és víctima dels experiments quàntics del director d’estudis i amant. A través d’un passadís quàntic coneixerà un home que també camina per altres passadissos, els d’un hotel de Praga. D’aquesta (des)trobada, en espais i temps diferents, naixerà una història d’amor impossible.

Aquesta lectura forma part de la Tardor Sanchis. Una tardor d’espectacles, lectures i activitats sobre la figura de José Sanchis Sinisterra i la seva influència en el teatre català i espanyol contemporanis.

 

Captura de pantalla 2023-09-28 122210.png

Autoria: José Sanchis Sinisterra
Direcció: Mario Gas

Repartiment: Clara Sanchis, Mario Gas, Jordi Andújar i Camilo García

Una producció de Teatre La Gleva i la Sala Beckett

bottom of page