Una llum tímida

Col·lectiu la Cicatriz / Pride Barcelona / Amici Miei Produccions

Data per confirmar

De dimecres a dissabte a les 20:30, diumenges a les 19h

És una obra de teatre basada en fets reals: Isabel i Carmen van viure a Castilla-La Mancha, eren mestres d’una escola quan es van conèixer i, tot i que la història s’ha traslladat a Barcelona i s’hi han afegit punts de ficció per a portar-la al terreny teatral, són les seves vides les que han posat la base a la dramatúrgia que mirada des d’un punt humà, fa posar els pèls de punta.

El seu és un cas molt poc documentat per poc medià- tic. La literatura i la cultura normatives no contemplen aquests fets històrics protagonitzats per dones lesbianes com el que són: la nostra pròpia història.

 

L’obra vol mostrar seqüeles. Des de les més evidents fins les més metafòriques, les que va deixar física i psíquica- ment el maltracte de la medicina capacitista i homòfoba de la teràpia electro-combulsiva al cos de Carmen, les seqüeles que la por ha deixat a les vides de les lesbianes i les que el franquisme ha deixat a la societat espanyola i catalana. També reflexiona sobre l’eutanàsia; com a paradigma de mort digna o assassinat social.

-------------------

Isabel és una jove professora d’història d’un institut de Barcelona durant els anys del fran-
quisme a Espanya i està profundament enamorada de Carmen, professora de literatura, amb la que coincideix als passadissos de l’institut. Sense voler però sense poder evitar-ho, neix una història d’amor entre elles dues que semblarà haver-se d’acabar quan la família de Carmen, de pensament fortament conservador, l’obliga a internar-se a un hospital de malalts psíquics per curar-se d’aquest amor per Isabel que no pot ser i que no està ben vist. Temps després, Carmen retorna a casa amb Isabel, deixant família, hospital i feina enrere, havent d’enfrontar-se ara a les seqüeles que els electro-shocks que ha estat rebent a l’hospital li estan causant. Isabel intentarà ajudar-la a sobreviure fins les últimes conseqüències.

Dramatúrgia i idea original

Àfrica Alonso Bada

 

Composició
Andrea Puig Doria i Àfrica Alonso Bada

Direcció Musical
Andrea Puig Doria


Producció
Aida Llop - Júlia Simó


Comunicació
Carla Benito


Grafisme i disseny
Queralt Guinart i Homs


Direcció escènica
Marilia Samper


Interpretació
Àfrica Alonso, Júlia Jové


Música en directe
Andrea Puig Doria
 

Troba'ns
Contacte

Adreça: Carrer de La Gleva, 19 08006 Barcelona

Telèfon: 93 200 65 43

Email: lagleva@laglevateatre.com

Envia'ns un correu
  • Icono Google+ Negro
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon