top of page

Tránsitos

Del 10 al 27 de desembre de 2020

De dimecres a dissabte a les 20h, diumenges a les 19h

clipboard01_150.jpg

Autoria: Mariana Percovich i David Teixidó

Direcció: David Teixidó

Viure és passar d'unes circumstàncies a unes altres i tot allò que fem per adaptar-nos-hi. "Tránsitos" s'endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l'amor o la vellesa, a través de cinc personatges que conformen una família on dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i una vella drag encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.

 

Sovint, les persones trans o dissidents només són cridades per parlar com a objecte d'estudi de les seves identitats, com si la seva existència només es construís desde la curiositat cis envers la seva deconstrucció de gènere. "Tránsitos" no saciarà la curiositat cis envers les persones trans, sinó que les fa protagonistes d'històries humanes que poc tenen a veure amb la seva identitat de gènere, "porque si sólo hablamos de eso, nos convertimos sólo en eso, y somos mucho más".

 

Però sembla injust parlar d'un espectacle sense donar importància al seu procés de creació de quasi dos anys a cavall entre Catalunya, Argentina i Uruguai. Un procés fet a foc lent on l'empoderament i les cures han marcat les pautes de treball i d'investigació. Un procés interromput, com tot, per una pandèmia que no afecta a tothom per igual i que amenaça amb invisibilitzar encara més les persones que viuen als marges de la normativitat.

 

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, el Teatre La Gleva - Amici Miei Produccions, Espacio Callejón (Argentina) i La Contracultural (Uruguay).

Amb el suport d'Iberescena, la Nau Ivanow, el Centre Cultural Matienzo de Buenos Aires i el col·lectiu Hui Bassa.

Descarrega aquí el programa de mà.

Poster-DEF.jpg

Autoria: Mariana Percovich i David Teixidó

Direcció: David Teixidó

Interpretació: Delfina Martínez, Agustin Daulte, David Priego "Vidda", Nico Conde, Sergio Satanassa, David Teixidó i Nicole Avventurato

Escenografia: Jair Bellante i Maria Perrone

Moviment: Carla Tovias

Disseny de la il·luminació: Quim Otero

Disseny del so / Concepció sonora: Pau Matas

Disseny de vídeo: Ander Puig

Ajudantia de direcció: Marc Garcia Llopis

Assessorament d’activisme transfeminista: Teo Pardo

Assessorament d’activisme LGTBI+ llatinoamericà: Leho de Sosa

Producció: Júlia Simó Puyo

Ajudant de producció: Daniel de la Torre

Disseny gràfic i comunicació: Eladi Bonastre Marsal

Agraïments: Javier Daulte, Federico Buso, Ambar Vega, Jose Miguel Onaindia, Ricardo Ramón, Susy Shock, Matias Dutra, Jordi Buxó, Angels Queralt, Josep Maria Miró, Alba Sáez, Teatre Victòria i Stefanos Raptogiannis

bottom of page