top of page

Tránsitos, històries humanes d’identitats dissidents al festival De Grec a Grec

Viure és passar d'unes circumstàncies a unes altres i tot allò que fem per adaptar-nos-hi. Tránsitos s'endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l'amor o la vellesa, a través de sis personatges de l’anomenada comunitat LGBTIQ+. Dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i dues drag queens encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere. Citant la mateixa dramatúrgia: "porque si sólo hablamos de eso, nos convertimos sólo en eso, y somos mucho más"


L’obra dirigida per David Teixidó i escrita per ell mateix i Mariana Percovich, s’havia d’estrenar el passat 2 de juliol durant el Festival Grec. La pandèmia ho va endarrerir i, finalment, s’estrenarà el 10 de desembre aquí, a La Gleva , en el marc del festival De Grec a Grec
Una producció i un equip a banda i banda de l’Atlàntic 


Tránsitos és fruit d’un procés de creació de quasi dos anys a cavall entre Catalunya, Argentina i Uruguai. El resultat és una co-producció del Grec 2020 Festival de Barcelona, el Teatre La Gleva - Amici Miei Produccions, la Contracultural (Uruguai) i l’Espacio Callejón (Argentina). De fet, “Tránsitos” compta amb un dels actors habituals de l’emblemàtic Espacio Callejón de Buenos Aires, Agustín Daulte, fill del famós dramaturg i director, Javier Daulte.


L’activista, gestora cultural i oradora uruguaiana, Delfina Martínez, és una altra de les actrius que travessaran l’Atlàntic per venir a actuar a Barcelona. És molt famosa a Uruguai per ser la impulsora de la campanya #LeyTransYa.


Completen el repartiment la històrica drag catalana Sergio Satanassa, que va ser una de les primeres drag queens que va conèixer la ciutat de Barcelona; l’activista trans catalana Nicole Avventurato, també coneguda com Elektra Insogna en la seva faceta de cantant; l’actor/actriu valencià/na David Priego, dissident de gènere; i l’actor català David Teixidó, que a més de ser part del repartiment de l’obra, també n’és el director i co-dramaturg.


Tránsitos serà la primera obra de David Teixidó com a director, que també s’estrena com a dramaturg. L’obra ha estat co-escrita amb Mariana Percovich, dramaturga, directora de teatre i política uruguaiana.


Follow Us
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Notícies recents
bottom of page