top of page

La Gleva, un nou espai teatral a Sant Gervasi


Barcelona té un nou espai teatral: La Gleva. Situat a un edifici de principis del segle XX del barri de Sant Gervasi, prop de la plaça Molina, pretén ser també un espai de trobada al barri amb una llibreria, cafeteria i espai de tertúlia.

En la declaració de principis de la sala, els seus responsables expliquen que “és un espai perquè artistes joves i grans, consolidats o no tant, puguin anar-hi a crear, a fer coses diferents, a mostrar aquell espectacle que fa temps que els ronda pel cap i no han tingut l’oportunitat de fer”. No faran encàrrecs, asseguren, ni intents d’encabir forçosament espectacles en cicles temàtics, sinó que volen oferir als artistes i companyies “un acompanyament constant i compromès” que permeti “veure noves cares dels artistes que ja coneixem, conferències que recorden cabarets, màgia barrejada amb història, grans poetes catalans sobre l’escenari, espectacles de creació, circ…”. En definitiva, “una programació senzilla però multidisciplinar que aposti per l’originalitat i els formats no convencionals”.

Alguns dels primers noms que ha donat a conèixer la sala són creadors consolidats com ara Mario Gas, Angel Pavlovsky, Ramon Simó o Joan Ollé, a més de joves companyies com Cia El Martell, la Chacha del Rey o Oscillation. La programadora, Júlia Simó Puyo, ha apostat per un primer trimestre definit per la varietat dels espectacles.

Obrirà la temporada Mani vanili, lo nostre no funciona el dia 26 d’octubre. Un espectacle musical de Jofre Borràs i Miquel Malirach ple de jocs de paraules, lletres enginyoses i humor. El 9 de novembre s’estrenarà No more Shakespeare. Ramon Simó i Joan Alavedra conviden a una conferència-espectacle sobre la figura de Shakespeare en l’actualitat que passa de l’elogi a la crítica, i de la crítica a la reivindicació del teatre contemporani a partir de la figura del geni victorià que n’és, paradoxalment, un element definitori.

La iniciativa d’obrir el Teatre de la Gleva ha estat de la compositora i pianista Bárbara Granados, el dissenyador de llums Rafa Puig-Samper, el productor Juli Modesto i el periodista Albert de la Torre. A més de la programació d’espectacles, la cantina acollirà trobades setmanals sobre pensament i diàleg, anomenades El teatro de los libros, un espai amb el propòsit d’acollir la paraula impresa com a experiència i estímul per a la reflexió en diferents àmbits que construeixen i modulen la realitat.

Follow Us
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Notícies recents
bottom of page