top of page

Barcelona obre un nou espai escènic: El Teatre de la Gleva 

Barcelona és a punt de disposar d'un nou espai per a les arts escèniques: El Teatre de la Gleva Aquest matí s'ha presentat en societat tot i que encara queden per fer els últims retocs. Està situat al Carrer de la Gleva 19, ben aprop de la pl. Molina, al barri de Gràcia-Sant Gervasi. S'inaugurarà el 19 d'octubre i ja té la temporada planificada i a punt de solfa. El Teatre de la Gleva és un espai perquè artistes joves i grans, consolidats o no tant, puguin anar-hi a crear, a fer coses diferents, a mostrar aquell espectacle que fa temps que els ronda pel cap i no han tingut l'oportunitat de fer. Aquesta és la Declaració de Principis de la sala: * Confiem en els artistes que saben per què son artistes i per què volen mostrar el que volen mostrar. * Serà benvingut al Teatre de la Gleva qui tingui coses per explicar, a través de la música, la literatura, el teatre i tot tipus de formats híbrids. * No fem encàrrecs ni intentem encabir forçosament els espectacles en cicles temàtics o tendències. Volem sentir propostes i escoltar els nostres espectadors. * Tant si són noves creacions com si no ho són, volem oferir a artistes i companyies un acompanyament constant i compromès, posant-los tot tipus de facilitats pràctiques i creatives perquè el que arribi finalment a l'espectador sigui el millor espectacle que pot ser. * Serem multidisciplinaris: Volem veure noves cares del artistes que ja coneixem, presentar música clàssica com si fos un concert de jazz, conferències que recorden cabarets, màgia barrejada amb història, grans poetes catalans sobre l'escenari, espectacles de creació, circ, multimèdia, lectures… Una programació senzilla, som un teatre petit, però tenim una aposta clara per l'originalitat i els formats no convencionals. SOBRE L'EDIFICI El Teatre de la Gleva és un edifici de principis del segle XX ubicat al cor del barri del Farró de Barcelona. Utilitzat prèviament com a estudi de fotografia, taller d'arts gràfiques i plató de televisió, a l'origen va acollir les carboneres dels veïns de l'entorn. És un espai rehabilitat on les carboneres s'han transformat en armaris de focus i telons i els tallers en sala d'espectacles per a un centenar d'espectadors. Un espai que ara inicia una nova vida a disposició de la gent del barri i de tot Barcelona per fer-hi i veure-hi espectacles. "Perquè ens agraden les arts i les volem compartir. Volem ser amics del nostre barri, el Farró. Oferir un espai perquè la gent el vingui a conèixer i crear un punt de trobada." Durant el dia, el Teatre de la Gleva estarà obert al públic des de les 9 del matí com a llibreria, cafeteria, espai de lectura i de tertúlia. L'EQUIP La iniciativa d'obrir el Teatre de la Gleva ha estat de la compositora i pianista Bárbara Granados, el dissenyador de llums Rafa Puig-Samper, el productor Juli Modesto i el periodista Albert de la Torre. A més de la programació d'espectacles, la cantina acollirà trobades setmanals sobre pensament i diàleg, anomenades El teatro de los libros, un espai amb el propòsit d'acollir la paraula impresa com a experiència i estímul per a la reflexió en diferents àmbits que construeixen i modulen la realitat. LA PROGRAMACIÓ La responsable de programar el Teatre de la Gleva és Júlia Simó Puyo. Per a la primera temporada, compten amb artistes de diferents disciplines i generacions. Com per exemple Mario Gas, Angel Pavlovsky, Elisa Crehuet, Xavier Ruano, Ramon Simó, Joan Ollé, Sisa, joves companyies com Cia El Martell, la Chacha del Rey o Oscillation. Comptaran també amb un cicle de música clàssica amb la interpretació de joves talents expatriats, residents a les capitals musicals europees. El repertori inclourà en tots els casos obres de compositors catalans (Toldrà, Granados, Montpou…) amb peces relacionades amb l'obra de poetes lligats a Sarrià-Sant Gervasi (Maragall, Foix, Verdaguer…) Son propostes de joves que volen oferir una nova manera de presentar la clàssica amb codis propis de la música popular. El primer trimestre de la programació es defineix per la varietat de formats dels espectacles. Les funcions seran de dijous a diumenge, a les 20:30, i el diumenge que serà a les 19h. A banda de la programació del Teatre, els dimecres hi haurà les activitats del Teatro de los Libros a les 20:30, i els dilluns i els dimarts estan reservats per activitats d'entitats del barri i cursos de formació escènica. DE OCTUBRE A DESEMBRE Mali vanili, lo nostre no funciona Del 26 d'octubre al 5 de novembre Obriran la sala els músics/actors Jofre Borrás i Miquel Malirach amb l'espectacle musical d'humor titulat Mali Vanili, lo nostre no funciona, un espectacle trencador amb cançons originals i plenes de matisos, diàlegs ocurrents, jocs de paraules, lletres enginyoses i enormes dosis d'humor. Un duet irreverent i tendenciosament actual que ens presenta la improbable història dels seus millors fracassos. No more Shakespeare Del 9 al 12 de novembre Ramon Simó i Joan Alavedra conviden a una conferència-espectacle sobre la figura de Shakespeare en l'actualitat que passa de l'elogi a la crítica, i de la crítica a la reivindicació del teatre contemporani a partir de la figura del geni victorià que n'és, paradoxalment, un element definitori. La Maga Gisell i la Col.lecció Roca Del 16 al 26 de novembre La Maga Gisell és una de les magues més destacades a escala internacional gràcies a la seva originalitat, teatralitat i posada en escena. En aquesta ocasió, a més del seu espectacle d'il·lusionisme introduirà objectes de la Col·lecció Roca de màgia. Es tracta d'objectes de finals del segle XIX que formen part del fons de Museu de les Arts Escèniques. Tango a la hora de la siesta Del 30 de novembre al 3 de desembre L'artista argentí Martin Curletto ens ofereix un espectacle de màscara i tango. Acompanyat de ballarins ens parla de les noves tecnologies i la nostàlgia d'aquells que van viure en una altra època, els avis. A ritme de tango, els avis es transformen en ballarins i el vell galant en cantant de tango. Hem vingut aquí... Del 14 al 30 de desembre Hem vingut aquí a deixar les coses clares, un espectacle interpretat per dues actrius i un clarinetista que parteix d'una selecció d'articles satírics de Josep Maria de Sagarra. Dirigit per Jordi Oriol, quan el públic entra s'adona de seguida que no assisteix a un acte teatral sinó a una cerimònia de comiat d'una gran personalitat de la nostra tradició cultural: Josep Maria de Sagarra. EL TEATRO DE LOS LIBROS Cada dimecres a les 20:30 A partir del 8 de novembre El Teatro de los Libros és un espai que sorgeix amb el propòsit d'acollir la paraula impresa com a experiència i estímul per a la reflexió, amb una varietat de perspectives que fagi palpable tant la saviesa d'un aforisme com la d'un poema o d'un peça teatral. El Teatro de los Libros obre la porta a la recuperació de l'acte estètic com a última causa dels éssers humans. Mitjançant lectures, representacions, conferències i altres activitats deixem de banda l'experiència de la cultura ràpida i efímera per crear un espai de reflexió i profundització en les paraules.

Follow Us
  • Twitter Basic Black
  • Facebook Basic Black
  • Black Google+ Icon
Notícies recents
bottom of page