top of page

HEM VINGUT AQUÍ A DEIXAR LES COSES CLARES

Articles de Josep Maria de Sagarra

14, 15, 17 - 21, 22, 23 - 28, 29 i 30 de Desembre

Dramatúrgia: creació col·lectiva de la companyia

Música: Jordi Cornudella

Intèrprets: Jordi Cornudella, Blanca Garcia-Lladó, Clara Manyós

Director: Jordi Oriol

Escenografia: Martí Pavia

Disseny de llums: Joan Losada

Material gràfic: Jordi Olivé

SINOPSI

Us presentem Hem vingut aquí a deixar les coses clares, un espectacle interpretat per dues actrius i un clarinetista que parteix d’una selecció d’articles satírics de Josep Maria de Sagarra. D’ell n’hem agafat la lletra i la paraula; nosaltres hi hem posat la veu, el cos i la música, i amb tot això n’hem fet la nostra lectura personal.

 

Quan el públic entra s’adona de seguida que no assisteix a un acte teatral sinó a una cerimònia de comiat d’una gran personalitat de la nostra tradició cultural: Josep Maria de Sagarra. Tres músics en una cantonada esperen el seu torn per posar en sintonia als assistents i obligar-los a aquella correcció de les celebracions tristes. Després de la cançó de benvinguda, i malgrat els esforços dels músics per redreçar la situació, la cerimònia prendrà una ruta poc habitual que ens farà viatjar, a través de les paraules del mateix Sagarra, per la nostra tradició, els nostres costums, els dubtes, les inquietuds, les nostres crisis i els nostres triomfs com a catalans i com a persones de cultura inquieta.

 

L’espectacle es vertebra a través de set articles – Mestre en Gai Saber, Sobre l’inconformisme, Uns punys, una dama i un sacerdot, Hostilitat, Divagacions sobre la igualtat, Cactus i Sobre l’esperança – i alguns fragments curts d’altres articles, tots ells publicats al setmanari Mirador entre el 1929 i el 1936, i recollits posteriorment al llibre El perfum dels dies.

Vídeo
Galeria
IMG_8968-2
IMG_9030
Saga color 2-2
Saga color 1-2
bottom of page