Antivirus a la Carta

Manuel Vallribera

14 i 15  de desembre

A les 20h

Vallribera exposa davant del públic la seva experiència durant el confinament oferint al públic la possibilitat de triar a la carta una sèrie de peces musicals a partir de les quals explica la seva extensa trajectòria com a arquitecte, músic, melòman, activista de la música. Ha tocat en grans festivals però també en els llocs més underground. Tota mena de repertoris, eclèctic però la majoria en clau jazzística.

Tot va començar el dimarts dia 17 de març de 2020; per celebrar l’aniversari del nostre fill Oscar, li vaig enviar una gravació al piano; ho vàrem “celebrar” a distància per causa del “coronavirus”; l’altre fill, en Daniel, viu al costat nostre i del nostre Estudi d’arquitectura i música, per tant, amb ell, estàvem “confinats” pràcticament junts.
 

Va ser a partir d’aquell dia que vaig decidir emprendre la iniciativa de gravar cada dia una peça musical al piano, i difondre-la a través d’alguns “xats” que tinc amb amics; son gravacions casolanes fetes amb el mòbil i difoses també per telèfon (!). Mogut per la bona rebuda i pels comentaris positius que em feien, vaig continuar diarament fins el dia 1 de juny, per després anar-ho “desescalant”, d’entrada enviant- ne 3 per setmana i finalment, una cada dilluns, per començar millor les setmanes.


Ara, ho estic recollint tot plegat, per estructurar el que potser un dia (?) sigui un llibre, incloent les gravacions; el que va començar com un comentari previ de presentació de cada una de les peces, ho vaig completant amb vivències pròpies, bàsicament del món
musical (també amb l’arquitectura, l’urbanisme i la “política”...), espero sortir-me’n.

 

Aprofito doncs cada peça, per introduir comentaris, anècdotes i experiències pròpies, que permeten recordar i revalorar, les coses que he viscut i he conegut, com som: locals, entitats, festivals, concerts, i el més important: “els músics”; els admiro a tots; molts, segueixen sent amics i a tots els dono gracies pel que m’han aportat.
 

Per cada peça hi ha la data, el títol i els, el petit comentari que vaig enviar de presentació cada dia; pel seu interès, també hi ha molts “comentaris” que m’han enviat com a resposta a les gravacions.
 

Foto Manuel Vallribera(1).jpg


 

Després, explico anècdotes o histories viscudes per mi, sobretot relacionades amb les peces gravades; aquesta és la part més completa. Els comentaris rebuts, com a resposta als enviaments que feia, varen ser un “retorn” molt agradable que m’animava a seguir; vaig veure que el que feia era útil, que arribava a molta gent (en augment cada dia....) i de països ben diversos.

Manuel Vallribera 2020